ΠΙΣΩ
Vicky Poriki Architects in Ioannina
ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ | ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ | ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ
FRAME HOUSE, ένα παιχνίδι φωτός και θέας, λειτουργικότητας και ιδιωτικότητας.

ΕΡΓΟ : FRAME HOUSE

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ιωάννινα, Ελλάδα

ΕΤΟΣ : 2023

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Αδειοδότηση

 

Το “Frame House” βρίσκεται στα προάστια της πόλης των Ιωαννίνων, σε ένα οικόπεδο όχι μεγαλύτερο από 80μ2. Σε αυτό το διώροφο σπίτι, το τσιμέντο συνδιαλέγεται με το μέταλλο και το ξύλο. Κύρια στοιχεία του σχεδιασμού είναι τόσο το φως και η θέα, όσο και η λειτουργικότητα και η ιδιωτικότητα.

Το εσωτερικό αποτελεί έναν συνδυασμό τσιμέντου και ξύλου, ο οποίος δημιουργεί έναν αρμονικό χώρο κατοίκησης. Οι τσιμεντένιοι τοίχοι και πατώματα δίνουν στο σπίτι μία κομψή και σύγχρονη αίσθηση.

Τα ξύλινα στόρια επιτρέπουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ φυσικού φωτισμού και ιδιωτικότητας. Έτσι, δεν αποτελούν μόνο ένα αρχιτεκτονικό στοιχείο, αλλά δημιουργούν ένα παιχνίδι φωτός μέσα στον χώρο. Όταν είναι ανοιχτά, μία αφθονία φωτός εισέρχεται στο εσωτερικό, δημιουργώντας μία λαμπερή και χαλαρή διάθεση. Όταν είναι κλειστά, ο χώρος αποκτά μία ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα, ιδανική για χαλαρά απογεύματα.

 

 

Vicky Poriki Architects 100 Vicky Poriki Architects 50L Vicky Poriki Architects 50R Vicky Poriki Architects 100 Vicky Poriki Architects 50R Vicky Poriki Architects 50L Vicky Poriki Architects 100 Vicky Poriki Architects 50L Vicky Poriki Architects 50R Vicky Poriki Architects 100